Få lekker brunfarge

Sommerbrun | De beste triksene for den perfekte brunfargen

Får den perfekte brunfargen

Ønsker du å maksimere brunfargen din i sommer og få så mye farge som mulig i solen? Vi gir deg fem tips som umiddelbart intensiverer brunfargen din.

Peeling & Fuktighet

Når vi skal bli brune har vi lyst at fargen ser så vakker og naturlig ut som bare mulig.

Tørr hud og døde hud celler gjør at brunfargen bli ujevnt og flekkete og at den forsvinner raskere.

Derfor bør du bruke peeling på huden din før du legger deg i solen. Peeling renser huden for fett og urenheter, slik at den kan absorbere solprodukter bedre.

I tillegg bør du forsørge huden din med mye fuktighet. Fuktig hud reagerer bedre på solstrålene og holder godt på brunfargen.

Betakaroten

For å bli brun raskest mulig bør du allerede uker i forveien justere kostholdet ditt. Det er nemlig mulig å bli brunere med riktig ernæring. Det magiske ordet er beta-karoten. Som et antioksidant og forløper av vitamin-A beskytter beta-karoten huden mot frie radikaler og stimulerer dessuten celleveksten.

Ved høye doser lagrer kroppen stoffet som en tilførsel i leveren, fettvevet og også huden. Hvis du bruker ca 30 mg betakaroten daglig i en periode på minst tre uker, kan det være en synlig forandring i hudfarge til oransjebrune nyanser. Samtidig virker pigmentet, som melanin, som en naturlig solkrem.

Folk som har sensitiv hud og som har en tendens til å bli solbrent bør derfor spise så mye frukt og grønnsaker som mulig, da disse inneholder mye betakaroten. For eksempel gulrøtter, tomater, rød paprika og/eller aprikoser.

Sololje

Et annet alternativ for å få en raskere og jevnere brunfarge er sololje. Refleksjonen av oljen gjør resultatet enda mer intens. I tillegg har sololjer også fordelen at de gjør huden myk og smidig.

Sololje bør ikke brukes i de første dagene av ferien fordi kroppen må først bygge opp beskyttelse mot solens stråler.

Det finnes også et utvalg av solojler med solbeskyttelsesfaktor som beskytter deg mot UV-stråler.

Solkrem

Uten å bruke solkrem eller annen beskyttelse, riskererer du solbrenthet. Som et resultat begynner huden å flasse av og brunfargen forsvinner.

Mange frykter at de ikke får farge når de bruker solkrem med høy faktor. Men dersom du bruker solkrem blir du like brun, men huden bruker bare lenger tid på å bygge opp den samme brune fargen.

Vannrefleksjon

Væske reflekterer solstråler, noe som gjør at du blir brunere enda raskere. Hver eneste vanndråpe virker som et speil og intensiverer solens stråler.

Så hvis du er på en båt eller flyter på en madrass over en innsjø, får du mer sol – på den ene siden får du solstrålene ovenfra og på den andre siden reflekteres strålingen av vannet på kroppen din. Prinsippet fungerer også i kombinasjon av sol og snø om vinteren.

Men vær oppmerksom på at dette ikke bare vil gjøre at du blir brun raskere, men også at du blir solbrent mye fortere.

For alle som ikke har tid til å sole seg eller vil helst omgå å være for mye i solen, men allikevel ønsker å få en fin brunfarge, finnes det forskjellige selvbruningsprodukter.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *